De wedstrijd

Wedstrijd 2016 - 2017

Ken je Loofje al, de superheld die alles over witloof weet? Wie iets wil bijleren over superlekker Belgisch witloof kan zich geen beter maatje dan Loofje wensen.

Ga met de klas de uitdaging aan en win keukenschorten!

• Voor de jongsten een kleurplaat: kleuterklasjes en de eerste twee leerjaren van het basisonderwijs laten hun creativiteit los op een kleurplaat van Loofje. Om het niet alleen leuk, maar ook leerrijk te maken zitten er zes weetjes over witloof in de kleurplaat. Maak nadien een foto van de hele klas met de kunstwerkjes.

• Voor de groten een woordzoeker: leerlingen van het derde tot en met het zesde leerjaar krijgen een boeiende breinbreker voorgeschoteld: zoek de oplossing van de witloofwoordzoeker.

• Leerlingen uit het BuSO zijn vrij om te kiezen welke uitdaging ze aangaan.

Klaar, start en downloaden maar!

Kleurplaat (pdf, 3.43 MB) en woordzoeker (pdf, 143 KB) kan je hier downloaden. Stuur de klasfoto of de oplossing van de woordzoeker naar schoolfruit@lv.vlaanderen.be. Laat ook weten hoeveel leerlingen er in de klas zitten.

Leren met Loofje

Laat je leerlingen werken rond witloof. Een handige infofiche vind je hier (pdf, 1.03 MB).

Deelnemen kan tot 24 februari 2017. De winnaars worden per mail verwittigd.