Een snoepje op doktersvoorschrift

One apple a day keeps the doctor away

De relatie tussen voeding en gezondheid wordt de laatste jaren steeds duidelijker. Steeds meer onderzoeken tonen aan dat een aantal chronische en niet-overdraagbare ziekten te maken hebben met onze leefwijze, waaronder het voedingspatroon.

Meer over "One apple a day keeps the doctor away"

Onze kinderen zijn te dik

Vooral in westerse landen komt overvoeding de laatste jaren steeds meer voor. Deze overvoeding  zorgt voor heel wat gezondheidsproblemen.

Meer over "Onze kinderen zijn te dik"

Kansarm … fruitarm

Aangezien er op uw school kinderen zitten uit verschillende sociale klassen, is het belangrijk hier ook rekenening me te houden.Vooral voor kinderen uit gezinnen met een lagere economische status is het van groot belang om op school extra aandacht te besteden aan gezonde voeding. Een goede gezondheid is voor iedereen van groot belang. De kans op een goede gezondheid blijkt echter niet voor iedereen gelijk.

Meer over "Kansarm … fruitarm"

Jong geleerd is oud gedaan

Het is van groot belang dat er al op jonge leeftijd voldoende aandacht wordt besteed aan gezonde voeding. Gedrag gerelateerd aan het eetpatroon en fysieke activiteit wordt namelijk vroeg in het leven ontwikkeld en onder andere gevormd door familieleden. Vroege interventies voor kind en familie zijn dus nodig om een gezond voedingspatroon te ontwikkelen en om overgewicht en voedingsgerelateerde ziekten op latere leeftijd te voorkomen.

Meer over "Jong geleerd is oud gedaan"