Het project

Tutti Frutti is het Vlaamse project rond schoolfruit, en maakt deel uit van Europese schoolfruitprogramma. Het principe is eenvoudig: de school kiest een vaste dag in de week waarop alle leerlingen samen een lekker stuk fruit of groente eten als tussendoortje. Deze vaste dag vormt het opstapje naar een voedingsbeleid op school.

Deelnemen kan op verschillende manieren: met een handelaar uit de buurt een contract afsluiten, of met de leerlingen en hun ouders afspreken om zelf fruit mee te brengen als tussendoortje. Dankzij de subsidies van de Europese Commissie en de Vlaamse Overheid kunnen basisscholen bovendien een mooie korting krijgen op het aankopen van verse groenten en fruit. Het project vierde in 2013-2014 zijn 10e verjaardag en blijft een groot succes!

Meer over "Wat is Tutti Frutti?"

De school inschrijven

Scholen kunnen elk jaar tussen 15 augustus en 15 oktober inschrijven voor het project. U kiest zelf op welke manier uw school deelneemt. Klik op uw keuze voor meer info: