Info voor ouders

Dat fruit en groenten gezond zijn, weet iedereen. Toch is ‘weten’ niet altijd gelijk aan ‘eten’. De meeste Vlamingen eten veel te weinig groenten en fruit. Bij kinderen is dat niet anders.
Vroeg beginnen met het aanleren van gezonde voedingsgewoonten is heel belangrijk! Daarom werd het initiatief voor Tutti Frutti genomen, een project rond ‘fruit op school’.

Meer over "Wat is Tutti Frutti?"

Hoe kan je als ouder bijdragen aan het succes van Tutti Frutti?

Door één keer per week samen fruit of groenten te eten en hier extra aandacht aan te besteden in de klas zetten we alvast een stap in de goede richting.

Maar we gaan liefst nog verder: met Tutti Frutti willen we de kinderen motiveren om van fruit en groenten eten een dagelijkse gewoonte te maken.

Je kan hier als ouder een belangrijke rol in spelen: niet alleen omdat je voor een groot stuk bepaalt wat je kind eet, maar ook door je voorbeeldfunctie.
Als ouder kan je het effect van een gezondheidsproject als Tutti Frutti versterken, meer nog: jouw betrokkenheid is essentieel voor het slagen ervan.

Lees verder voor enkele tips!

Meer over "Hoe kan je als ouder bijdragen aan het succes van Tutti Frutti?"

Hoe kan ik de school aanmoedigen om met Tutti Frutti of een ander initiatief rond gezonde voeding te starten?

Individuele ouders die vragen, voorstellen of bemerkingen hebben over alle aspecten van gezondheid en welzijn op school, kunnen terecht bij de schoolraad en/of ouderraad.
Ouders die actief willen meewerken aan het gezondheidsbeleid, vinden een partner in de ouderraad of de oudervereniging van de school van hun kind(eren).

De werkgroep leerling- en oudersensibilisatie van de Vlaamse Onderwijsraad heeft een servicedocument ontwikkeld dat ouders hierbij kan ondersteunen. Zie www.gezondeschool.be. Het project Tutti Frutti wordt daarin als praktijkvoorbeeld gebruikt.

Meer weten over gezond eten voor kinderen?

Download de infofiche: Fruit en groenten als tussendoortje (doc, 31 KB)
Nuttige links

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina Tutti Frutti  - fruit op school!