Info voor ouders

Een eenvoudig principe

Op een vaste dag in de week eten de leerlingen samen een lekker stuk fruit of groente als tussendoortje.  Bij voorkeur wordt dit moment gekoppeld aan een educatieve activiteit: de juf of meester kan bijvoorbeeld meer uitleg geven over de aangeboden fruitsoort of de hele klas kan een bezoekje brengen aan een fruitteler, een groentewinkel of de veiling.

Deelnemen kan op verschillende manieren

Een school kan ofwel kiezen voor een fruitabonnement of voor fruit in de boekentas. Bij fruit in de boekentas brengen de kinderen zelf een stuk fruit of groente mee van thuis. Bij een fruitabonnement wordt het fruit door de school aangekocht en aan de leerlingen uitgedeeld.
Scholen die kiezen voor een fruitabonnement komen in aanmerking voor subsidie, nl. 4 euro per leerling in de gemaakte kosten voor het aankopen van groenten en fruit. Het resterende bedrag (afhankelijk van de leverancier varieert dit tussen €3.5 en €8 per schooljaar) wordt meestal aan de ouders doorgerekend. Een school kiest zelf welke methode voor haar het beste past.