Info voor scholen en ouderwerking

Dat fruit en groenten gezond zijn, weet iedereen. Toch is ‘weten’ niet altijd gelijk aan ‘eten’. De meeste Vlamingen eten veel te weinig groenten en fruit. Bij kinderen is dat niet anders.
Vroeg beginnen met het aanleren van gezonde voedingsgewoonten is heel belangrijk! Daarom werd het initiatief voor Tutti Frutti genomen, een project rond ‘fruit op school’.

Meer over "Wat is Tutti Frutti?"

Waarom is de betrokkenheid van ouders zo belangrijk?

Ouders zijn natuurlijke bondgenoten van de school. Ze zijn niet alleen de eerste en belangrijkste partner als het over hun kinderen gaat, maar zij zijn ook de eerste opvoedingsverantwoordelijke en moeten hierin gerespecteerd worden.
Ook wat betreft voeding spelen de ouders een grote rol: ze vervullen een voorbeeldfunctie voor de kinderen.

Meer over "Waarom is de betrokkenheid van ouders zo belangrijk? "

Hoe kan je ouders betrekken bij Tutti Frutti?

Ouders die actief willen meewerken aan het gezondheidsbeleid, vinden inspiratie en ondersteuning in het servicedocument dat door de werkgroep leerling- en oudersensibilisatie van de Vlaamse Onderwijsraad werd ontwikkeld.

Klik op 'Meer over...' voor enkele concrete materialen en tips om ouders te informeren en actief te betrekken.

Meer over "Hoe kan je ouders betrekken bij Tutti Frutti?"