Vragen?

Wie helpt mij?

Met vragen over het Tutti Frutti project in het algemeen
(inschrijven, materialen, wedstrijd, leveranciers)

Met vragen over de subsidies, het e-loket en de erkenningsaanvraag:

Voor andere vragen: gebruik het contactformulier

Veel gestelde vragen

Hoe kies ik een handelaar?

Hoe krijg ik subsidie?

Ik vraag de ouders om fruit mee te geven: kan ik meedoen?

Ik ben geen school maar een kinderopvang/jeugdbeweging/speelpleinwerking. Kan ik deelnemen aan Tutti Frutti?

Voor de gesubsidieerde actie komen enkel basisscholen en scholen voor buitengewoon secundair onderwijs in aanmerking. Toch kan je gebruik maken van het Tutti Frutti concept om kinderen ook buiten de school te stimuleren om groenten en fruit te eten. Lees meer in deze fiche (doc, 653 KB)

Welke verplichtingen heb ik ten aanzien van het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen) voor het verdelen van fruit?

Scholen die alleen maar fruit verdelen aan de leerlingen en verder geen maaltijden verstrekken zijn vrijgesteld van registratie bij het FAVV en dus ook van heffingen. Het maakt ook niet uit wie precies het fruit aankoopt.

Fruit dat wordt gegeven binnen de maaltijden valt binnen de regels voor het verstrekken van maaltijden.